Szilvásgombóc

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Szilvásgombóc

Hozzávalók felsorolása

Tészta

Töltelék I.

Töltelék II.

Linzer morzsa

  • 300 g BL-55 liszt
  • 200 g Sütő margarin
  • 105 g Kristálycukor

Recept

Dagasztás: 3 perc lassú, 5 perc gyors.
Tészta érési idő: 10 perc.

A Cinnamon fahéjas tölteléket a vízzel bekeverjük és az 1 cm vastagra kinyújtott tészta felére rákenjük. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd kinyújtjuk 5 mm vastagra.

Felvágjuk a kívánt méretre, a túrós táska mintájára betöltjük a szilva töltelékkel és hajtással lefele sütőpapírral bélelt sütőlemezekre tesszük.

Kelesztés: 50 perc, 35 °C-on, 75%-os páratartalom mellett.

A linzer morzsa hozzávalóit morzsalékos állagúra gyúrjuk, majd a megkelt gombócokat tojással kezeljük és meghintjük a morzsával.

Sütés: 210 °C-on 14 perc gőzmentes sütőben.