Szilvásgombóc

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Szilvásgombóc

Hozzávalók felsorolása

Tészta

  • 2000 g BL-55 liszt
  • 300 g Proson Lux
  • 200 g Kristálycukor
  • 200 g Sütőmargarin
  • 100 g Élesztő
  • 30 g
  • 900 g Víz

Töltelék I.

Töltelék II.

Linzer morzsa

  • 300 g BL-55 liszt
  • 200 g Sütő margarin
  • 105 g Kristálycukor

Recept

  • Dagasztás: 3 perc lassú, 5 perc gyors.
    Tészta érési idő: 10 perc.
  • A Cinnamon fahéjas tölteléket a vízzel bekeverjük és az 1 cm vastagra kinyújtott tészta felére rákenjük. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd kinyújtjuk 5 mm vastagra.
  • Felvágjuk a kívánt méretre, a túrós táska mintájára betöltjük a szilva töltelékkel és hajtással lefele sütőpapírral bélelt sütőlemezekre tesszük.
  • Kelesztés: 50 perc, 35 °C-on, 75%-os páratartalom mellett.
  • A linzer morzsa hozzávalóit morzsalékos állagúra gyúrjuk, majd a megkelt gombócokat tojással kezeljük és meghintjük a morzsával.
  • Sütés: 210 °C-on 14 perc gőzmentes sütőben.

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Scroll to Top