Mákos tekercs

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos tekercs

Hozzávalók felsorolása

Tészta

  • 1000 g - 100% BL-55 Liszt
  • 150 g - 15% Proson Lux
  • 100 g -10 % Margarin
  • 100 g - 10% Cukor
  • 50 g - 5% Élesztő
  • 15 g -1,5%
  • 450 g - 45% Víz

Töltelék

Recept

  • Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
    Tészta érési idő: kb. 10 perc
    Feladási súly: 200 g
  • Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
  • Kelesztés: kb. 45-50 perc 35 fokon, 75 %-os páratartalommal.
  • Sütés: 190-200 fokon, kb. 20-24 percig, gőzmentes sütőtérben.
    (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Scroll to Top