Mákos tekercs
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos tekercs
Hozzávalók felsorolása
Tészta
- 1000 g - 100% BL-55 Liszt
- 150 g - 15% Proson Lux
- 100 g -10 % Margarin
- 100 g - 10% Cukor
- 50 g - 5% Élesztő
- 15 g -1,5% Só
- 450 g - 45% Víz
Töltelék
- 400 g Credi Mák töltelék 40 %
- 60 g Víz
Recept
- Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 200 g - Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
- Kelesztés: kb. 45-50 perc 35 fokon, 75 %-os páratartalommal.
- Sütés: 190-200 fokon, kb. 20-24 percig, gőzmentes sütőtérben. (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)