Mákos bejgli

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos bejgli

Hozzávalók felsorolása

Tészta

  • 1000 g - 100% BL-55 Liszt
  • 150 g - 15% Proson Lux
  • 300 g - 30% Margarin
  • 100 g - 10% Cukor
  • 25 g - 2,5% Élesztő
  • 15 g - 1,5%
  • 400 g - 40% Víz
  • 50 g - 5% Tojás

Töltelék

Recept

  • Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
    Tészta érési idő: kb. 10 perc
    Feladási súly: 280 g tészta + 280 g máktöltelék
  • Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
    Tetejét lekenjük felvert tojással (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
    Ezután megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, majd újra megvárjuk míg rászárad.
  • Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
  • Sütés: 180 - 190 fokon, kb. 26-32 perc, gőzmentes sütőtérben.
    (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Scroll to Top