Diós bejgli

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Diós bejgli (PROSON LUXE AU BEURRE, DIÓ TÖLTÉLEK 51%)

Hozzávalók felsorolása

Tészta

  • 1000 g -100% BL-55 Liszt
  • 150 g -15% Proson Lux
  • 300 g - 30% Margarin
  • 100 g -10% Cukor
  • 25 g - 2,5% Élesztő
  • 15 g - 1,5%
  • 400 g - 40% Víz
  • 50 g - 5% Tojás

Töltelék

Recept

  • Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
    Tészta érési idő: kb. 10 perc
    Feladási súly: 280 g tészta + 280 g bekevert diótöltelék
  • Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert dió töltelékkel és feltekerjük.
    Felületét felvert tojással lekenjük (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
    Megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, és újra megvárjuk míg rászárad.
  • Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
  • Sütés: 180-190 fokon kb. 26-32 percig, gőzmentes sütőtérben.
    (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Scroll to Top