Mákos bejgli

Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos bejgli

Hozzávalók felsorolása

Tészta

  • 1000 g - 100% BL-55 Liszt
  • 150 g - 15% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
  • 300 g - 30% Margarin
  • 100 g - 10% Cukor
  • 25 g - 2,5% Élesztő
  • 15 g - 1,5%
  • 400 g - 40% Víz
  • 50 g - 5% Tojás

Töltelék

Recept

Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g máktöltelék

Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
Tetejét lekenjük felvert tojással (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Ezután megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, majd újra megvárjuk míg rászárad.

Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.

Sütés: 180 - 190 fokon, kb. 26-32 perc, gőzmentes sütőtérben.

(A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)