Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos bejgli
Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g máktöltelék
Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
Tetejét lekenjük felvert tojással (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Ezután megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, majd újra megvárjuk míg rászárad.
Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
Sütés: 180 - 190 fokon, kb. 26-32 perc, gőzmentes sütőtérben.
(A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)