Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Diós bejgli (PROSON LUXE AU BEURRE, DIÓ TÖLTÉLEK 51%)
Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g bekevert diótöltelék
Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert dió töltelékkel és feltekerjük.
Felületét felvert tojással lekenjük (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, és újra megvárjuk míg rászárad.
Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
Sütés: 180-190 fokon kb. 26-32 percig, gőzmentes sütőtérben.
(A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)